Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La Rambla, camí de ser Patrimoni de la Humanitat

|

- Publicitat -

Segons ha explicat el president de l’Associació d’Amics de la Rambla, Ramon Lamazares, des de fa dos mesos aquesta entitat està treballant per presentar una proposta oficial perquè la Unesco declari el passeig Patrimoni de la Humanitat. Lamazares considera que la Rambla és un espai “singular” arreu del món i que aquesta declaració permetria preservar aquesta condició i mantenir ‘les seves particularitats’.

Publicitat

Per aconseguir-ho l’Associació està treballant en dos vessants. D’una banda, s’ha creat una comissió de personalitats que investigarà els orígens i la història de la Rambla. L’objectiu és vincular aquesta recerca amb el futur del passeig. D’altra banda, es portarà a terme una tasca de recerca de suports d’administracions i particulars que tenen rellevància cultural, social o política a Catalunya o un reconeixement internacional.

En aquest sentit, s’ha demanat la implicació de l’Ajuntament de Barcelona, que ha donat total suport a aquesta iniciativa, tenint en compte la voluntat de convertir la Rambla en una “àgora”, segons ha explicat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i del Districte de Ciutat Vella, Carles Martí.

Així mateix, el regidor ha destacat que aquesta candidatura els ajudarà a saber quin model volen per a la Rambla i com aconseguir consensuar totes les demandes dels actors que hi viuen o treballen. Per això, es treballarà en mobiliari urbà, terrasses, trànsit, paviment o organitzar les activitats que es duen a terme al passeig. Lamazares ha destacat també “les enormes possibilitats que tenim” per aconseguir aquesta declaració i ha desitjat que la catalogació arribi abans del 2010, que és quan l’Associació celebra els cinquanta anys d’existència.

Oficialment, es presentarà la candidatura a finals d’any i la Unesco tindrà dos anys per decidir aquesta declaració com a Patrimoni de la Humanitat. Lamazares ha assegurat que es demanarà el suport de la Generalitat i l’Estat espanyol, que és qui demana formalment la declaració a la Unesco, a més d’obrir una web perquè tothom pugi adherir-se a la demanda.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió