Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La mort de Xirinacs als mitjans

Lluís Maria Xirinacs ha tingut un comiat més aviat trist per part de la premsa catalana, que ha demostrat que està a la mateixa alçada que els polítics que tenim, […]

Redacció
Redacció 22/08/2007

Lluís Maria Xirinacs ha tingut un comiat més aviat trist per part de la premsa catalana, que ha demostrat que està a la mateixa alçada que els polítics que tenim, tal com en Xiri denunciava.
A les aberrants però per altra banda habituals opinions que difonia El Mundo, cal afegir-hi el seguiment que han fet de la mort del polític pacifista i independentista dos mitjans molt més propers.

Per una banda el conegut pamflet espanyolista La Vanguardia, que va fer un seguiment absolutament lamentable:

Diumenge dia 12 d’agost, l’endemà de la mort de Xirinacs, columneta a la pàgina 15 per donar la notícia.
Dilluns 13 article del Marc Àlvaro que ve a dir que ja està bé que s’hagi mort un cantamanyanes com en Xirinacs.
I divendres 17 foto a dos columnes i nou línies per donar compte dels funerals. I prou.
Bé, hi podem afegir un “billete” del dia 15 del “progre” Alfredo Abián, titulat “Vergüenza”, escrit per deixar de volta i mitja a Joan Puig i que acaba dient “… cuando el difunto Mao proclamó aquello de que el cerebro de un hombre es mucho más importante que la más potente pieza de artillería, seguro que no estaba pensando en algunos mediocres, vivos y difuntos…”

Per altra banda, Televisió de Catalunya també va fer un seguiment que no va estar a l’alçada de les circumstàncies. La notícia del comiat de Xirinacs no apareixia entre les notícies destacades de dijous, i només se’n feien referència després de les notícies referents a l’Estat espanyol que, com sempre, inunden els telenotícies de “la nostra”. Al web Telenotícies.cat encara van anar més lluny. Van acomiadar a Lluís Maria Xirinacs amb una fotografia on apareixia just davant d’una bandera espanyola.

imatge

Del centenar de fotografies que deuen tenir de Xirinacs havien d’escollir precisament aquesta?