Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La ministra Cabrera excusa el veto de la federació espanyola a l’EUA-Catalunya per problemes de calendari

La ministra d’Educació espanyola, Mercedes Cabrera ha assegurat en la sessió de control al govern espanyol al Senat, aquest dimecres, que el desacord entre la federació espanyola i la catalana respecte al partit internacional amistós entre els Estats Units i Catalunya neix d’un problema de dates que afecta als interessos federatius i a l’activitat de la selecció espanyola, i no és, per tant, problema que se celebri el partit en sí, que ha recordat que és amistós i que ‘hi ha molts precedents’. La federació dels Estats Units, per la seva part, ha fet saber a la catalana que sense el consentiment de la federació espanyola no jugarà el partit, previst per al 14 d’octubre. Les excuses de la ministra no aturen, però, la multitudinària campanya d’enviament de correus electrònics impulsada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

Redacció
Redacció 12/09/2007

La ministra d’Educació i Ciència espanyola, Mercedes Cabrera, ha assegurat avui dimecres, en resposta a una pregunta del Partit Popular en la sessió de control, que el veto al partit EUA-Catalunya ‘és una decisió de la Real Federació Espanyola de Futbol en l’àmbit de les seves competències i que el govern espanyol es limita a complir i fer complir la legalitat vigent’.

Cabrera ha recordat que el govern espanyol ha donat ‘suport a seleccions autonòmiques en l’àmbit que els correspon, sense ambigüitats’. La ministra ha explicat que trobades futbolístiques internacionals, en aquest cas un amistós, les seleccions autonòmiques les vénen celebrant des de fa temps, però han de comptar amb el vistiplau de la Reial Federació Espanyola de Futbol, que és a qui correspon valorar si afecta els interessos federatius o l’activitat de la selecció espanyola, com ha considerat la federació espanyola en el matx entre EUA i Catalunya.

Cabrera ha justificat la decisió de la federació espanyola pel ‘complicat calendari de la selecció espanyola de futbol’. Segons ha explicat, és un desacord entre la federació espanyola i la catalana i no sobre la celebració del partit, ja que és amistós i hi ha molts precedents. La ministra ha instat a ‘esgotar les vies de diàleg entre les federacions’ i també ha demanat respectar les competències de cadascuna i també les de la FIFA.

Les excuses de la ministra no són vàlides pels aficionats de les seleccions catalanes, que continuen enviant correus electrònics i cartes a la Federació Espanyola per tal que reconsideri la seva posició. Recordem que el matx entre Catalunya i els Estats Units no obstaculitzava de cap manera el que celebrava el dia anterior la selecció espanyola, ja que el seleccionador català no hagués convocat cap internacional amb l’Estat espanyol.