Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Lliga per la Laïcitat demana als regidors barcelonins que no participin a la missa de la Mercè

La Lliga per la Laïcitat ha demanat als regidors de l’Ajuntament de Barcelona, amb el lema ‘Per una Mercè laica’, que no participin a la missa concelebrada dins els actes de la Mercè. La Lliga per la Laïcitat és una taula d’entitats, associacions i sindicats ‘compromesos amb la llibertat, la tolerància i el progrés creada el 13 d’octubre de 2003’, segons manifesten els seus integrants. Davant els actes oficials organitzats per celebrar les festes de la Mercè han assegurat que ‘en oficialitzar-se la Missa Concelebrada dins el programa d’actes, un any més es perd l’oportunitat de secularitzar les festes de Barcelona’.

Redacció
Redacció 18/09/2007

Segons la Lliga per la Laïcitat ‘per tal de garantir el caràcter convivencial, pacífic i integrador de l’espai públic és necessari potenciar la lliure recerca de totes les dimensions de la vida humana, sense sotmetre’s a un únic horitzó, ni a un esquema tancat, ni a una sola església’. Consideren que ‘no és admissible l’ostentació pública de simbologia confessional, o el fet de sotmetre-s’hi per part de càrrecs públics escollits democràticament’. En aquest sentit, demanen que els representants municipals ‘escollits democràticament pels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, s’abstinguin de participar en la celebració religiosa que es porta a terme durant les festes de la Mercè’.

La Lliga per la Laïcitat està formada per Ateus de Catalunya, CCOO de Catalunya, Confederació General del Treball CGT, Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya FAPAC, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica FRMP, Gran Lògia de Catalunya i Balears GLCB, Gran Orient de Catalunya GOC, Unió General de Treballadors UGT, Unió Sindical de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya USTEC i Moviment Laic i Progressista MLP (integrat per Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Cooperacció, Acció Escolta de Catalunya, Esplais Catalans ESPLAC, Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, Fundació Terra, Entorn sccl., Escola Lliure El Sol i Espai Laic).