Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Generalitat valenciana deixarà d’ingressar 80 milions al rebaixar els impostos

Les rebaixes d’impostos que ha promès el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, suposaran un minvament d’ingressos de 80 milions d’euros, segons dades de la pròpia Conselleria d’Economia i Hisenda. Les mesures que apliquen en la pràctica les rebaixes en una desena de gravàmens, entre ells el tram autonòmic de l’IRPF, l’impost sobre el patrimoni i el de donacions, es recullen en la denominada llei d’acompanyament, l’avantprojecte del qual ha informat favorablement el Comitè Econòmic i Social amb el vot en contra dels sindicats.

Redacció
Redacció 27/10/2007

UGT i CCOO consideren que la política fiscal de Francisco Camps minva ‘la capacitat futura d’obtenció d’ingressos’ en un moment en el qual, paradoxalment, el Consell exigeix més finançament al Govern central. Encara que la Generalitat argumenta que la reducció d’impostos generarà més activitat, més consum i més ocupació, el que es traduirà en definitiva en més ingressos per a les arques públiques, els sindicats critiquen que les reduccions d’impostos que aplica el PP no són justes ja que, en casos com les modificacions que afecten als impostos sobre patrimoni, successions, donacions i transmissions patrimonials, ‘no tenen en compte la necessitat dels pressupostos de complir els principis de suficiència i equitat’.

Encara que mesures fiscals com les deduccions per a l’adquisició d’habitatges per part de col·lectius desfavorits són considerades positives per CCOO i UGT, ambdós sindicats reclamen que, a diferència del que ocorre, ‘la política pressupostària prioritzi les polítiques de despesa social, i no tant les bonificacions impositives’. El CES, per altra banda, ha tornat a emplaçar al Consell que no utilitzi la llei de mesures fiscal, o d’acompanyament, per a corregir altres normes.