Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024
Edició 2040

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 25 de febrer del 2024

La Generalitat serà titular de 122 quilòmetres de la N-II i la N-260

|

- Publicitat -

El Govern ha autoritzat avui al Departament de Política Territorial i Obres Públiques la signatura d’un acord amb el Ministeri de Foment per al canvi de titularitat de diversos trams de les carreteres N-260, N-II i C-26, per tal d’adaptar-se al canvi en la funcionalitat que s’ha produït en aquests punts de la xarxa viària. En total, els nous trams que assumirà la Generalitat sumen 122 quilòmetres, 74 quilòmetres a l’N-II i 48 a la carretera N-260.

Així, aquest conveni establirà el traspàs a la Generalitat de diversos trams de l’N-II i de l’N-260, en haver perdut la seva funcionalitat original de llarg recorregut arran de la construcció d’unes noves autovies que ara desenvolupen aquesta funció. Pel mateix motiu, es determina l’intercanvi entre la Generalitat i l’Estat de la titularitat de la carretera C-26 i de l’N-260 entre Olot i Ripoll. En paral·lel, es preveu que l’Estat transfereixi 16,2 milions d’euros perquè es duguin a terme les obres necessàries per tal d’adequar els trams cedits de l’N-II i el tram entre Argelaguer i Olot de l’N-260.

El conveni preveu el traspàs a la Generalitat d’aquests trams interurbans de l’antiga carretera N-II, substituïda en el seu caràcter de llarg recorregut per l’autovia A-2: Soses – Lleida; Lleida – Bellpuig; Granyanella – Ribera d’Ondara; Ribera d’Ondara – Jorba; Jorba – Igualada; i Igualada – Castellolí. Aquests trams sumen un total de 74 quilòmetres.

D’altra banda, el conveni establirà la cessió a la Generalitat del tram, de 15,8 quilòmetres de longitud, entre Argelaguer i Olot de l’antiga carretera N-260, arran de la construcció de l’autovia A-26. Paral·lelament, s’acorda l’intercanvi de titularitat entre la Generalitat i l’Administració de l’Estat respecte de l’itinerari d’Olot a Ripoll.

Publicitat

Així, l’N-260 d’Olot a Ripoll per Vallfogona de Ripollès passarà a ser de titularitat de la Generalitat i la C-26 d’Olot a Ripoll per Collabós passarà a ser de titularitat estatal i s’integrarà dins l’Eix Pirinenc, ja que té unes característiques funcionals que s’adapten a les d’una via bàsica. El tram corresponent a la C-26 té 31 quilòmetres de longitud i el de l’N-260, 32 quilòmetres.

Protocol sobre la xarxa viària catalana

El conveni autoritzat avui concreta un dels aspectes recollits en el protocol signat pel DPTOP i el Ministeri de Foment l’octubre de 2005; el traspàs de diversos trams de l’N-340, N-230, N-240 i N-260 que canviaran de funcionalitat a mesura que es vagin finalitzant els corresponents trams d’autovia previstos per l’Estat. El protocol, d’altra banda, recull inversions per part de totes dues administracions de més de 7.300 milions d’euros a la xarxa viària catalana fins a l’any 2012.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut