Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Generalitat de Catalunya espera que es facin efectius quatre traspassos en la comissió mixta d’aquest dijous

El Govern de la Generalitat espera que la reunió de la Comissió Mixta de Transferències que se celebrarà aquest dijous a Madrid serveixi per fer efectius quatre traspassos, segons han informat fonts del Departament de Relacions Institucionals i Participació. Es tracta dels traspassos d’ordenació i gestió del litoral, la gestió de l’ISBN i ISSN, l’Hospital Clínic i la declaració d’utilitat pública de les associacions.

Redacció
Redacció 13/09/2007

Per aquest dijous està prevista una reunió al Ministeri d’Administracions Públiques a Madrid de la Comissió Mixta de Transferències, que estarà presidida pel conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado. Aquesta comissió ha d’aprovar els últims acords de traspàs de competències.

Aquesta comissió és l’òrgan que s’encarrega d’inventariar les transferències pendents i elaborar i aprovar els acords de traspàs de serveis i mitjans de l’estat a la Generalitat. De fet, l’objectiu és fer efectius els acords de traspàs a que es van arribar en l’última reunió de la comissió bilateral estat-Generalitat, que es va celebrar el 17 de juliol.

D’aquesta manera, la Generalitat espera que es facin efectius quatre dels traspassos que es van acordar en aquella reunió. D’entrada no està previst que es materialitzi, segons fonts del Departament de Relacions Institucionals i Participació, és el de seguretat privada, perquè es farà per conveni ni l’acord per a l’ampliació de mitjans en matèria d’agricultura. Sí s’esperen els traspassos de l’Hospital Clínic, de l’ordenació i gestió del litoral, de la declaració d’utilitat pública de les associacions i de la gestió de l’ISBN i ISSN.

La part catalana de la comissió està integrada per vocals dels diferents grups polítics amb representació al Parlament i representants d’institucions civils del país. Per part de l’estat, hi assisteixen el secretari d’estat de Cooperació Territorial, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, els directors generals de Cooperació Autonòmica, Funció Pública, Finançament Territorial i Patrimoni de l’estat, i representants dels ministeris competents en les matèries que figuren en l’ordre del dia.