Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Fórmula 1 tornarà al circuit de Montjuïc

Més de 30 anys després de l’última cursa al circuït urbà de Montjuïc, les curses automobilístiques tornaran al parc barceloní. Cotxes de Fórmula 1 i altres automòbils de competició rodaran de nou pel mític circuit de Montjuïc seguint-ne el traçat original en una jornada extraordinària per celebrar el 75è aniversari del circuit. Serà el ‘Martini Legends’, un homenatge que el patrocinador vol fer al mític circuit automobilístic barceloní, i l’espectacle es podrà veure el cap de setmana vinent, els dies 13 i 14 d’octubre. Tot i els anys que han passat des de la celebració de l’últim GP de Fórmula 1 a Barcelona l’any 1975, no s’ha realitzat cap obra pública que interrompi el recorregut original i s’ha adequat la calçada per l’esdeveniment.

Redacció
Redacció 05/10/2007

La complexitat de tancar carrers del centre de Barcelona i les modernes exigències de seguretat impediran que s’hi disputin curses, però una selecció dels vehícles que al seu dia foren protagonistes del traçat rodaran a tall d’exhibició, sovint conduïts pels seus pilots originals.

L’esdeveniment vol ser un homenatge a les més de quatre dècades que el circuit va estar en actiu.

Els F1, F2, Sport-Prototips… i fins els R8 TS circularan pel circuit, i també hi serà Marc Gené amb un Ferrari F2007, el cotxe amb el que l’escuderia italiana competeix aquesta temporada als circuits d’arreu del món.

Després de les exhibicions, els cotxes podran veure’s exhibits al recinte Firal de Montjuïc.