Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La Fira de clicks de Barcelona recrearà amb 3.000 ninots la batalla de Gettysburg de la Guerra de Secessió dels Estats Units

 El pròxim 14 de setembre comença a Barcelona una nova edició de la Fira de Col·leccionistes de Playmobil, organitzada per l’entitat Playclicks que aplega apassionats per aquests tipus de ninots també coneguts com clicks. La fira, que durarà tres dies, es torna a celebrar a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona com l’any passat, encara que la primera edició de la mostra l’any 2005 es va fer al Casinet d’Hostafrancs. S’espera la presència de col·leccionistes del tot el món i també hi ha interès per veure les escenes muntades amb clicks i que evoquen temes diversos com el Llunyà Oest, els pirates, l’Imperi Romà, una ciutat moderna amb un hospital, el circ, contes infantils, l’Amazones, brigades d’obres. Tot i això, la representació més espectacular serà un muntatge de la batalla de Gettysburg entre tropes sudistes i nordistes a la Guerra de Secessió dels Estats Units que comptarà amb 3.000 clicks.

Redacció
Redacció 30/08/2007

L’Associació espanyola de col·leccionistes de Playmobil, ‘Playclicks‘, es va fundar l’any 2004 i en formen part un centenar de persones de diversos països i edats, tot i que la franja més important la formen persones a partir dels 30 anys. A banda de les fires, aquesta entitat també s’ha dedicat a muntar pessebres benèfics amb figures de clicks a hospitals de l’estat espanyol, i enguany ho faran al rebedor de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

A banda de les representacions en la fira de setembre també hi hauran altres activitats com espais per a nens, tallers de transformació de figures, una zona per a intercanvi de clicks i un punt de venda amb les darrers novetats d’aquest tipus de ninots.