Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

La diada a Europa

|

- Publicitat -

Veure un espectacle casteller a la capital alemanya no és una cosa habitual i això es podia palpar a les cares de molts berlinesos que dissabte al migdia van presenciar l’actuació d’Els Ganàpies de l’autònoma. Els castellers catalans van carregar i descarregar tots els castells que van proposar-se, començant per un pilar de quatre, passant per la torre de cinc i acabant amb un pilar de quatre aixecat per sobre, que va meravellar a l’audiència.

Publicitat

Al final de l’actuació els membres de la colla i els seus acompanyants van cantar ‘Els Segadors’ i van onejar senyeres i estelades.

Durant la jornada castellera de Berlín els organitzadors van repartir tríptics amb informació detallada sobre la història i el significat dels castells i de les colles castelleres. Al final del text s’hi podia llegir -en alemany- “vegin els ‘Castells’ directament a Catalunya perquè són realment una gran experiència!”. A la de Berlin va seguir-la ahir diumenge una actuació a Hamburg, dins els actes organitzats pel Pont Blau, amb el mateix èxit i la mateixa sorpresa davant dels espectadors alemanys.

Jazz a París

Sant Jordi també servirà per potenciar el jazz català a l’Estat francès. L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), amb la col·laboració del conegut jazz-club parisenc Duc des Lombards organitza una mostra de jazz català a París des d’avui i fins el dimecres 25 d’abril.

Aquesta iniciativa neix arran de la distribució a l’Estat francès, el passat novembre, del CD recopilatori Jazz a Catalunya 2006 a través de la revista Jazzman. El recopilatori, editat per l’ICIC inclou una selecció de disset conjunts catalans triats pel redactor en cap de la revista ‘Jazzman’, Alex Dutilh.

El director del club ‘Duc des Lombards’, Jean-Michel Proust ha seleccionat, entre els grups que apareixen en aquest recopilatori, els cinc conjunts que actuaran a París que són Sergi Sirvent & Santi Careta; Ignasi Terraza Trio; Jon Robles & David Mengual; Mirage i Jodi Matas Quintet.

Aprofitant aquest esdeveniment, l’ICIC durà a terme altres accions promocionals per donar difusió i presència internacional al jazz català, entre les quals hi ha facilitar els contactes entre els grups i professionals del sector a França. A més, la ràdio parisenca especialitzada en jazz, TSF, dedicarà part de la seva programació als conjunts catalans durant la propera setmana.

Més actes arreu del món

Aquesta només és una selecció de dos de la multitud d’actes que les Comunitats de Catalans a l’Exterior han organitzat per tal de celebrar i donar a conèixer Sant Jordi als països on resideixen. De mica en mica, la diada es va universalitzant.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió