Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

La CUP presenta la campanya Escac al Rei i a Espanya

La Candidatura d’Unitat Popular ha engegat des del 17 de novembre una campanya d’àmbit nacional per reivindicar la construcció de la República dels Països Catalans. Davant les successives mostres de rebuig que la monarquia espanyola ha rebut en els darrers mesos per part de la societat catalana, la CUP vol mantenir el debat al voltant de la monarquia i la necessitat de la nació catalana de no seguir dins l’Estat Espanyol.

Redacció 20/11/2007

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) segons anuncia el seu web està duent a terme una campanya que porta per nom ‘Escac al Rei i escac a Espanya’. Un debat que es proposen dur en el marc d’aquesta campanya amb la col·laboració de la resta de l’Esquerra Independentista i amb diferents sectors socials dels Països Catalans.

Una altre de les intencions és que des dels municipis es construeixi la República dels Països Catalans. Així ho explicaren a la roda de premsa del passat dissabte 17 de novembre a les 12h. a la Plaça del Vi de Girona.

El lloc de la trobada no fou casual. L’emblemàtica plaça gironina va ser escollida per mostrar, com ja ha fet la CUP en diverses ocasions, el seu suport als encausats d’aquesta ciutat per la crema de fotos del monarca espanyol. La roda de premsa comptarà amb la presencia de diferents membres del Secretariat Nacional de la CUP i un nodrit grup de regidors i regidores de l’organització.