Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

La Caixa concreta com treurà a cotització el seu Caixaholding

La Caixa, la primera caixa d’estalvis espanyola, té previst concretar en un consell d’administració que farà a mitjan mes, probablement el dia 17, la seva proposta per treure a borsa el seu grup d’empreses de participades (Caixaholding).

Redacció 02/05/2007

Aquest consell haurà de determinar el perímetre del grup d’empreses que sortirà a borsa, i també el percentatge d’accions que cotitzaran en el parquet. És probable que inicialment el percentatge sigui reduït i estigui entorn del 15%, per més endavant poder ampliar-lo i tenir recorregut. La Caixa en mantindrà sempre la majoria.

L’entitat presidida per Ricard Fornesa i dirigida per Isidre Fainé ha de decidir les empreses que formaran part del grup d’empreses cotitzat, tot i que es dóna per descomptat que hi seran presents Abertis, Gas Natural, Aigües de Barcelona (Agbar) i, possiblement, Port Aventura.

L’entitat encara no ha decidit si inclourà CaiFor, el grup assegurador que participa juntament amb el banc belgaholandès Fortis. La Caixa manté des de principi d’any àrdues negociacions per comprar el 50%, que està en mans de Fortis, tot i que el banc es resisteix a causa de la bona rendibilitat de la inversió.

La sortida a borsa del grup d’empreses de participades, amb tots els interrogants aclarits, l’haurà d’aprovar l’Assemblea General ordinària de La Caixa, prevista per al pròxim 7 de juny. Aquesta assemblea està prevista inicialment per al mes d’abril.

Finalment, el grup d’empreses podria començar a cotitzar el mes de novembre, en una experiència innovadora en la borsa espanyola i que permetrà a La Caixa obtenir recursos per finançar la seva expansió a l’estranger sense haver de recórrer a les denominades quotes participatives.