Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

‘La Caixa’ busca incrementar els clients d’origen xinès

‘La Caixa’ pretén augmentar el nombre de clients d’origen xinès a l’Estat espanyol en paral•lel als seus plans de creixement a Àsia després de l’adquisició al setembre del 4% del Bank of East Àsia (BEA), el cinquè major banc per actius i el major banc local independent de Hong Kong, segons han informat fonts de l’entitat financera catalana. La caixa catalana i el banc xinès han signat un acord de col•laboració comercial amb el qual ‘La Caixa’ preveu augmentar la seva presència a Xina, però l’entitat que presideix Isidre Fainé també impulsarà per la seva banda el negoci a l’Estat espanyol de clients de nacionalitat xinesa, que actualment sumen més de 100.000 persones.

Redacció 11/12/2007

Després de l’entrada al Bank of East Asia (BEA), ‘La Caixa‘ va a aprofitar la seva alta quota en transaccions entre l’Estat espanyol i Xina per a seguir incrementant el nombre de clients del país asiàtic, ‘una comunitat molt activa en negocis i enviaments a les famílies’. Aquesta estratègia se suma a la ja anunciada al setembre pel director general de ‘La Caixa’, Juan María Nin, que va assenyalar que la inversió en el BEA ‘permetrà millorar el servei als empresaris de l’Estat espanyol en el Sud-est Asiàtic, i de manera particular a Xina, acompanyant-los en el desenvolupament dels seus negocis i facilitant-los el finançament i cobertura de les seves operacions’.

El Bank of East Àsia, presidit per David K.P. Li, contava amb uns actius de 32.420 milions d’euros a 30 de juny de 2007, més de 200 oficines i 8.900 empleats. El Banc cotitza en la Borsa de Hong Kong i forma part de l’índex Hang Seng. La participació catalana del 4% suposa la primera compra de Criteria Caixa Corp (la societat que agrupa les cartera de participades de ‘La Caixa’) en el sector financer a Àsia, complementant l’obertura d’una oficina de representació de ‘La Caixa’ a Pequín l’any passat. Respecte al futur de la caixa d’estalvis en el BEA, l’entitat financera té ‘previst’ incrementar la participació, però ‘quan sigui oportú i convenient’. En els últims anys, ‘La Caixa’ i BEA col•laboraven en l’àrea de remeses i finançament d’operacions de comerç exterior dintre d’un acord de bancs corresponsals. El BEA ofereix serveis de banca comercial, banca d’empreses i d’inversió a Hong Kong, Xina i altres països. L’entitat conta amb més de 120 oficines a Hong Kong i 50 oficines en la resta de Xina, a més d’estar present en altres països del Sud-est Asiàtic, Regne Unit, Estats Units, Canadà i les Illes Verges Britàniques.