Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La 19a edició del Mercat de Música Viva de Vic arranca amb força avui

Avui comença el Festival de Música Viva de Vic. I, realment, podem afirmar que fa honor al seu nom, ja que a l’edició d’enguany, a un any de la vintena, demostra que la música està ben viva. Un total de 65 formacions musicals, totes molt variades entre elles, conformen un complet cartell per a tots els gustos. Del folck, passant pel jazz i el pop, entre moltes altres. Aquesta 19 edició compta amb un pressupost de 888.000 euros. També durant el festival es coneixerà el guanyador del 9è premi Puig-Porret del periodisme musical. Totes les activitats comencen avui, seguiran tot demà i tot el dissabte.

Redacció
Redacció 13/09/2007

Només cal passejar-se un xic pel web de l’esdeveniment cultural, cada cop més important, del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) per veure la varietat de grups i estils que ofereix. N’hi ha per tots els gustos: folk, ritmes d’origen, música contemporània, jazz i múltiples variants com cool-jazz o àcid-jazz, improvisació, pop-rock i no hi podia falta la cançó d’autor. Un total de 65 artistes o grups conformen l’heterogeni cartell.

Els autors de la nostra terra, dels Països Catalans, no són pas una minoria. En destaquem, per exemple, el retorn dels Ai Ai Ai, així com la participació d’El Fill del Mestre, Òscar Briz, Estanislau Verdet, Gertrudis, Lídia Pujol, Marc Parrot, Nour, Miquela Lladó, Nubla, Refree, Sanjosex, The Pinker Tones i l’andorrà Lluís Cartes.

Per englobar tota aquesta activitat musical, el MMVV comptarà ni més ni menys que amb un total de tretze escenaris situats a diferents indrets de la capital d’Osona. Aquesta 19 edició compta amb un pressupost de 888.000 euros. A més se li ha d’afegir els 10.000 euros del 9è premi Puig-Porret del periodisme musical que es farà públic dissabte. Un guardó anirà a parar a mans d’un dels finalistes en les sis categories: Gossos (pop-rock), Òscar Briz (cançó), Cris Juanico (jazz i músiques improvisades), La Troba Kung-Fú (folk), Juan Manuel Cañizares (flamenc) i Fibla (electrònica).

Aires de canvi

El secretari de Cultura, Eduard Voltas, afirma que la d’enguany “és la millor edició de la història del Mercat”, però els aires que es respiren al voltant de l’organització, malgrat un interessant cartell amb una seixantena de concerts, indiquen que som davant d’un any de transició. El recent relleu a les institucions, tant a la Generalitat com a l’Ajuntament de la vila, augmenta les expectatives d’un cop de timó que trigarà un parell de mesos a iniciar-se, amb la signatura d’un nou contracte programa.