Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Jordi Pujol demana que cessi “l’hostilitat” d’Espanya envers Catalunya

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha reivindicat aquest dissabte al migdia que cessi l’hostilitat d’Espanya envers Catalunya. Segons Pujol, els espanyols no són reconeixedors ‘del mèrit ni dels drets’ dels catalans. També ha insistit en el respecte i, sobretot, en la serietat. L’expresident ha fet aquestes declaracions durant el pregó de la Festa Major de Sant Martí de Maldà, a l’Urgell.

Redacció
Redacció 12/11/2007

Jordi Pujol ha reconegut que ‘hi ha massa hostilitat a Espanya’ envers Catalunya, ja que els ‘insolidaris’ són els espanyols. L’expresident reclama que ‘si els catalans no fóssim aquí, segurament Espanya no seria el que és’.

No obstant això, Pujol també ha fet menció dels orígens pobres de Catalunya, que gràcies a l’esforç i tenacitat dels catalans havia arribat a ser un país europeu capdavanter.

A més d’efectuar el pregó de Festa Major de Sant Martí de Maldà, l’exlíder nacionalista també ha presenciat la benedicció del centre sociocultural del poble, que s’inaugurarà a principis de l’any vinent. El centre incorporarà la biblioteca local i serà un espai lúdic on els jubilats podran passar-hi les tardes.