Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Ja funciona la nova estació de FGC Europa/Fira a l’Hopitalet

La nova estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) Europa/Fira de la línia Llobregat-Anoia va començar a funcionar diumenge, i espera una afluència de 2.000 persones al dia, i arribar als 500.000 usuaris l’any.

Redacció 14/05/2007

Aquesta parada, que se situa entre les estacions Cerdà i Gornal, facilitarà l’accés directe al recinte firal de la Gran Via i a la plaça Europa, que té un important entorn de centres comercials, habitatges i oficines.

Les obres de construcció de la nova parada han suposat una inversió de 19,3 milions d’euros i en un futur s’invertiran més recursos per convertir-la en un intercanviador que connectarà la xarxa de FGC amb la línia 9 de metro.

La freqüència mitjana de passada dels trens per aquesta parada serà de cinc minuts en les hores punta, fet que suposa 12 trens per hora. La resta del dia la circulació de trens es reduirà a 10 cada hora, és a dir, un cada sis minuts. El Govern preveu que l’estació tingui una afluència de 2.000 persones al dia i una mitjana de 500.000 usuaris a l’any.

L’estació disposa de dos accessos, vuit escales mecàniques i quatre ascensors per facilitar l’entrada i sortida de les persones amb mobilitat reduïda.

A més, l’obertura de la nova estació coincideix amb la celebració del saló Construmat, que tindrà lloc als dos recintes de Fira de Barcelona entre demà, 14 de maig, i dissabte que ve, 19 de maig.