Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Ja funciona la nova estació de FGC Europa/Fira a l’Hopitalet

|

- Publicitat -

Aquesta parada, que se situa entre les estacions Cerdà i Gornal, facilitarà l’accés directe al recinte firal de la Gran Via i a la plaça Europa, que té un important entorn de centres comercials, habitatges i oficines.

Publicitat

Les obres de construcció de la nova parada han suposat una inversió de 19,3 milions d’euros i en un futur s’invertiran més recursos per convertir-la en un intercanviador que connectarà la xarxa de FGC amb la línia 9 de metro.

La freqüència mitjana de passada dels trens per aquesta parada serà de cinc minuts en les hores punta, fet que suposa 12 trens per hora. La resta del dia la circulació de trens es reduirà a 10 cada hora, és a dir, un cada sis minuts. El Govern preveu que l’estació tingui una afluència de 2.000 persones al dia i una mitjana de 500.000 usuaris a l’any.

L’estació disposa de dos accessos, vuit escales mecàniques i quatre ascensors per facilitar l’entrada i sortida de les persones amb mobilitat reduïda.

A més, l’obertura de la nova estació coincideix amb la celebració del saló Construmat, que tindrà lloc als dos recintes de Fira de Barcelona entre demà, 14 de maig, i dissabte que ve, 19 de maig.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió