Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Ja es poden comprar ordinadors amb la Linkat instal·lada

Ja poden comprar-se ordinadors amb la distribució educativa de la Generalitat de Catalunya. Linkat està basada en SuSE i usa Gnome per defecte. Hi ha disponible un llistat d’empreses que venen ordinadors amb aquest sistema operatiu. El LinKat és la distribució GNU/Linux del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Amb el nou curs escolar el portal Linkat estrena la secció de Preguntes Més Freqüents amb una nova imatge i millora del servei.

Redacció
Redacció 14/09/2007

LinKat és la distribució GNU/Linux del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Està basada en la distribució Suse i el funcionament del seu programari es basa en paquets rpm. Actualment ha estat publicada la versió 1.0 definitiva, i utilitza per defecte l’entorn d’escriptori GNOME.

Amb el nou curs escolar el portal Linkat estrena la secció de Preguntes Més Freqüents amb una nova imatge i millora del servei.

Quatre empreses ja ofereixen ordinadors amb la distribució educativa GNU/Linux, Linkat. La iniciativa vol donar un suport més ampli a la Linkat pel què fa als centres docents catalans. El llistat d’empreses que ofereixen ordinadors amb Linkat es pot consultar des de la següent web. La iniciativa pretén donar un suport més ampli a la Linkat pel que fa als centres docents catalans. S’espera que el llistat d’empreses vagi creixent en la mesura que l’interès per Linkat també ho faci.

Què és el Linkat?

– Deriva de Suse i connecta amb la comunitat de desenvolupament openSUSE.org
– Es presenta en quatre modalitats:
– Live CD.
– Estació autònoma.
– Servidor de centre.
– Client de centre.
– Incorpora una gran quantitat d’aplicacions tant d’eines de comunicació i de creació com de programari educatiu.
– S’actualitza automàticament gràcies a opencarpet i compta amb el suport del servei tècnic general de què gaudeixen els centres educatius catalans.
– Permet que qualsevol persona que en sigui usuària pugui prendre part activa en el desenvolupament i millora de la