Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Irrompen al Ple de Girona contra l’actuació de la fiscalia en el cas de les fotos dels reis

No hi ha llibertat d’expressió. Així ho creuen un grup de joves, concretament una desena, que van irrpmre de cop i volta al Ple de Girona del passat dimarts. Els joves van entrar al ple cridant ‘Jo també cremo la bandera espanyola’. Després van desplegar tres pancartes on es podia llegir ‘Jo també sóc antimonàrquic’ i van llegir un manifest que deia que la decisió de la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha ‘atemptat contra la llibertat d’expressió, de manifestació i d’opinió’ i en què criticaven el ‘desmesurat’ desplegament policial durant la concentració de dissabte passat.

Redacció
Redacció 19/09/2007

El Ple de l’Ajuntament de Girona del passat dimarts a la nit va acabar encara més ple. A mitja sessió un grup de joves van interrompre per sorpresa en senyal de protesta per la investigació judicial oberta per la crema de les fotos dels reis. Recordem que, ara fa uns dies, el Rei Joan Carles I va visitar la ciutat en motiu de la inauguració del Parc tecnològic de Girona. Aquell mateix dia, hi hagueren diferents manifestacions, la més multitudinària fou a la nit, a on entre càntics de protesta i pancartes, és van cremar diferents banderes espanyoles. Poc després, la fiscalia va demanar a Interior que identifiqués als autors de l’acte ‘penat pel codi civil espanyol’ per processar-los.

Així doncs, una desena de joves van desplegar tres pancartes on es podia llegir ‘Jo també sóc antimonàrquic’ i van llegir un manifest que deia que la decisió de la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha ‘atemptat contra la llibertat d’expressió, de manifestació i d’opinió’ i en què criticaven el ‘desmesurat’ desplegament policial durant la concentració de dissabte passat. Els joves van entrar al ple cridant ‘Jo també cremo la bandera espanyola’. El grup ha denunciat també que la Policia Municipal de Girona ‘està fent identificacions de manera contínua i amb ús de violència i intimidació’.