Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Iceta: ‘Totes les enquestes diuen que els socialistes perdrem les eleccions’

L’enquesta de La Vanguardia d’aquest diumenge, que certificava la patacada electoral de Jordi Hereu de celebrar-se ara les municipals de l’any vinent, ha confirmat el que fa temps que saben al carrer Nicaragua. El viceprimer secretari del PSC i portaveu del partit, Miquel Iceta, admetia aquest dilluns que els socialistes no estan en els millors moments. ‘Totes les enquestes diuen que els socialistes perdrem les eleccions, tant les generals, les dels Parlament com les de l’Ajuntament de Barcelona’, ha reconegut Iceta. El portaveu ha dit que a les enquestes ‘hi ha un tema comú que és l’impacte de crisi, la duresa d’algunes mesures per superar-la i que els socialistes no estem en el millor dels moments’. Per Iceta, la recepta per superar la davallada actual passa per ‘espavilar’.

Redacció
Redacció 01/06/2010

En roda de premsa a la seu partit, Iceta ha declarat que els socialistes ‘han d’espavilar, explicar què fan, connectar amb la ciutadania i quan arribin les eleccions fer balanç de la feina i fer una proposta de projecte de futur’.

Cas Pretòria

Per altra banda, ha explicat que s’ha tractat en la reunió de l’executiva dels socialistes catalans el cas Pretòria. Iceta ha demanat tranquil·litat a l’opinió pública i que el Govern no va cedir a cap mena de pressió per fer un tracte de favor a una xarxa d’aquestes característiques’. ‘De la lectura del sumari és evident que els qui hi apareixen mostren el seu recel davant de l’actual Govern, dels consellers i el president perquè no els afavorien prou’, ha destacat. ‘El Govern tracta a tots els ciutadans per igual i tothom rep el tracta que mereix segons estableix les lleis i no hi ha decisions que passin per davant les unes per les altres’.

Ha destacat que totes les mencions a càrrecs públics del Govern o d’algun dirigent socialista se salden amb una contrarietat evident dels que els hi reclamaven coses. Ha ressaltat que això era el més significatiu del sumari del cas Pretòria. Iceta ha manifestat que des del primer dia van separar del partit a les persones imputades i ha afirmat que el seu partit no empara comportaments irregulars o delictius. Iceta ha reiterat que llegit el sumari alguns es van quedar desil·lusionats i esperava un canvi polític aviat girés les coses i per alguna cosa serà.

Iceta ha explicat que han demanat la comissió i que no s’han oposat a cap i ningú a sol·licitat una comissió sobre el cas Pretòria. ‘El Parlament té un temps per treballar i que la millor manera d’evitar que esclareixi res és posar sobre la taula un tema tan immens i oceànic que es perdi’, ha apuntat. Ha dit que s’ha acabat el del cas Millet perquè ‘hi ha hagut una possible implicació amb un finançament irregular d’un partit o la seva Fundació’.

Així mateix, ha dit que durant la reunió de l’executiva del PSC els consellers d’Economia, Antoni Castells, i el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, no han expressat la seva voluntat de comparèixer al Parlament per parlar sobre el cas Pretòria ni que aquest tema no s’ha abordat a la reunió.