Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Formentera estrena Consell propi aquestes eleccions

L’illa de Formentera, a les Balears, disposarà a partir d’aquestes eleccions de Consell propi, de manera que l’Ajuntament de l’illa assolirà competències supramunicipals i deixarà de compartir Consell amb Eivissa. La campanya pel diputat del Parlament Balear a l’illa ja ha començat, i enfronta el conservador Pep Mayans amb Miquel Joan, el candidat del nou partit d’esquerres Gent x Formentera.

Redacció 14/05/2007

A partir del 27 de maig Formentera passarà a tenir Consell propi; és a dir, l’Ajuntament de Formentera obtindrà així més poder i passarà a tenir competències supramunicipals a tot l’illa. El Consell de Formentera suposarà que l’illa deixi de compartir Consell amb Eivissa, i es dotarà així de més autonomia pròpia.

Hem de recordar també que el 27 de maig se celebren eleccions autonòmiques a les Illes Balears, i concretament a Formentera hi ha en joc un diputat, que als anteriors comicis va esdevenir crucial. La pecularitat de la campanya a l’illa és que, a causa de l’escassa població de Formentera,  amb només 5.500 electors censats, el porta a porta esdevé el mètode habitual, de manera que s’arriba al contacte directe total entre el polític i l’elector.

Els dos candidats a l’escó de l’illa són Pep Mayans, conservador de l’AIPF i actual diputat, i Miquel Joan, el candidat del nou partit independent d’esquerres Gent x Formentera.