Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Es presenta ‘Finestres amb Història’, un audiovisual interactiu

‘Finestres amb història’ és un audiovisual atrevit i ple de sorpreses. En format CD-ROM, el contingut és una barreja de poesia entre imatges, narració i música. A partir de les fotografies del realitzador de televisió i periodista Jordi Navarro Fisas, l’escriptor Isidre Grau s’ha inspirat per a escriure 50 narracions breus, cada una amb una fotografia, carregades d’emoció i narrades amb excel·lència amb la veu de l’actor Jordi Dauder i acompanyades per les creacions musicals del compositor Gerard Sesé. Un bonic viatge per diferents finestres del paisatge catalano-aragonès.

Redacció
Redacció 18/09/2007

Finestres amb història” és un audiovisual en format CD-ROM, a partir de les fotografies del realitzador de televisió i periodista Jordi Navarro Fisas, que han inspirat les narracions breus de l’escriptor Isidre Grau, ara narrades amb la veu de l’actor Jordi Dauder i acompanyades per les creacions musicals del compositor Gerard Sesé.

Les fotografies corresponen a diferents finestres de l’entorn rural, captades en territori català i aragonès, en el triangle format per Vilafranca de Conflent, La Muela i Fredes. Són 50 imatges que donen pas a 50 històries, que es poden seguir en un únic recorregut aproximat d’una hora de duració, però que també estan pensades per obrir circuits interactius, dins d’un conjunt que s’ha concebut com un entreteniment didàctic.

L’autor de les acurades fotos, Jordi Navarro explica: ‘De camí a la Vall d’Ordesa, em vaig aturar a Graus per fer un tomb per la població i amb la mirada del fotògraf em vaig trobar davant de dos edificis esberlats, com si hagueren sofert un terratrèmol, i tot d’una, amb la visió de les dues finestres, em va venir al cap el projecte de les finestres i el munt d’històries que s’hi van anar afegint. Del més d’un centenar de fotografies, si més no totes semblants i totes diferents, durant els dos anys de troballes, em vaig decidir per una cinquantena: les que millor expressaven una història i formaven part d’un tot.’