Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Eroski paga 975 milions d’euros per Caprabo

|

- Publicitat -

directe!cat fa unes setmanes us narrava que al juny acabarien les intenses negociacions i pugnes que hi havia entre diferents entitats de comerç i distribució per fer-se amb l’empresa catalana Caprabo. Així ha estat, finalment, l’empresa que tenia més números per fer-se amb la marca catalana, el grup basc Eroski ha comprat el 75% de la cadena de supermercats Caprabo per un total de 975 milions d’euros.

Publicitat

El 25% restant de l’empresa catalana continuarà en poder de La Caixa (un 20%) i de les tres famílies fundadores de Caprabo, que es quedaran amb un simbòlic 5%. El nou grup de distribució integrat per Eroski i Caprabo sumarà una facturació de 8.600 milions d’euros anuals, gestionarà més de 2.300 establiments i donarà feina a gairebé 50.000 persones. 

L’empresa Eroski que forma part d’una de les cooperatives més importants de l’Estat espanyol, Mondragón Corporación Cooperativa, s’ha compromès a conservar la marca Caprabo, a no trossejar la cadena de distribució i a assegurar la seva viabilitat a llarg termini. Fins i tot han assegurat que mantindrà tota la plantilla del grup català, als quals oferirà l’opció de convertir-se en socis del grup cooperatiu.

Aquesta adquisició per part de l’empresa basca la converteix en la número 3 del rànquing de grans cadenes de supermercats, al darrere de Carrefour i Mercadona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió