Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Esquerra no afluixa i vol la titularitat de l’aeroport del Prat

|

- Publicitat -

El portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha posat aquest dimarts a sobre de la taula del Consell per a l’impuls i seguiment del desplegament de l’Estatut un document en forma de proposició de llei que reclama la titularitat de l’aeroport del Prat per a la Generalitat i que aquesta tingui una participació majoritària en un futur consorci. El PSC ha evitat fer una valoració de la proposta mentre que els tècnics de CiU al Consell n’han fet una primera lectura satisfactòria.

Aquesta proposta d’ERC va més enllà dels plantejaments de CiU, que apostaven per una posició majoritària de les institucions catalanes, que inclourien tant la Generalitat com els ens locals.

Publicitat

El document que Ridao ha posat a sobre de la taula, amb l’objectiu que el Govern el valori, aposta per tranferir a la Generalitat la titularitat de l’aeroport del Prat, ‘així com les facultats d’execució de la legislació i de la política aeroportuària estatal’. A més, aposta per crear un consorci de gestió on la Generalitat hi participi ‘de forma majoritària’ i en el qual ‘també hi participarà l’administració general de l’estat, els ens locals situats a l’àrea d’influència més immediata a l’aeroport i el sector privat’.

Àlex Bas, tècnic de CiU ha dit que traslladarà el document als responsables polítics de la federació, però que en una ‘primera lectura’ els sembla que hi ha coincidència en la posició. Extrany canvi d’actitud tenint en compte que, en el seu moment, el pacte Mas-Zapatero es cedia la gestió de l’aeroport a l’executiu espanyol. La federació segueix amb les seves contradiccions i després d’anunciar que només es pronunciarien tècnics del partit sobre la qüestió Felip Puig té previst fer una valoració d’aquest document aquest dimecres en una roda de premsa al Parlament.

L’aeroport no ha estat l’únic document aportat per ERC. Ridao també n’ha lliurat un altre sobre Rodalies de Renfe, on reclama que Foment concreti les seves promeses en inversions i que es presenti en el termini d’un mes un ‘pla calendaritzat d’inversions’ per aquesta xarxa i que s’aprovi un mecanisme comptable que traspassi la inversió no executada a la Generalitat.

ERC també vol que s’arribi a un acord, en el termini d’un mes, per articular i regular la participació de la Generlaitat en els òrgans planificadors de l’estat que tenen incidència en Rodalies de Renfe. Els republicans també volen fomentar que es torni el preu del bitllet als usuaris quan hi hagi anomalies en el servei. Aquesta última proposta ha rebut el suport de CiU, tot i dir que hi veu ‘contradiccions’ en el discurs d’ERC, i de C’s.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut