Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

ERC demana que la ministra d’Educació i el secretari d’estat de l’esport expliquin al Congrés el veto al Catalunya-EUA

El grup parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats ha registrat aquest dimarts una petició de compareixença de la ministra d’Educació, Mercedes Cabrera, i del secretari d’estat de l’esport, Jaime Lissavetzky, al Congrés dels Diputats perquè donin explicacions pel veto de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a la celebració del partit amistós de futbol entre les seleccions de Catalunya i dels Estats Units (EUA), previst pel pròxim 14 d’octubre. El portaveu d’ERC a la cambra baixa, Joan Tardà, ha assenyalat que la negativa de la Federació Espanyola a permetre la celebració del partit constitueix un ‘abús’ i una ‘intromissió inacceptable’, i per aquest motiu ha instat la Federació Catalana a assistir als tribunals per defensar els seus drets.

Redacció
Redacció 04/09/2007

La petició d’ERC es produeix després que ahir la junta de la Federació Espanyola de Futbol acordés per 18 vots a favor i 3 en contra denegar el permís perquè la Federació Catalana de Futbol (FCF) organitzi el partit amistós amb la selecció nord-americana.

L’argument esgrimit és que la data de l’encontre, el 14 d’octubre, consta dins les dates FIFA, i Catalunya tan sols pot disputar partits amistosos en dates nadalenques. Tardà, ha recordat que la selecció catalana ha jugat partits amb altres combinats en dates que no coincideixen amb el període nadalenc, com per exemple l’encontre Catalunya-Euskadi que va tenir lloc el 8 d’octubre de l’any passat.