Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Enèssima sentència a favor de la unitat de la llengua catalana

Aquesta nova sentència és la catorzena que recolza la unitat de la nostra llengua. Es produeix, a més, en un moment polèmic, quan el procés pel tancament de TV3 al País Valencià encara és obert.

Redacció 04/05/2007

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) va fer pública ahir la catorzena sentència en favor de la unitat de la llengua.

El Contenciós Administratiu no veu “raó jurídica alguna que permeti sostenir que la titulació de Llicenciatura en Filologia Catalana no constituisca titulació suficient […] per eximir de la realització de la prova de coneixements de la llengua valenciana, ja que aquella llicenciatura avala sobradament el coneixement de la llengua d’aquesta Comunitat, denominada oficialment valenciana en el seu Estatut d’Autonomia, i en l’àmbit acadèmic catalana”.

Així s’ha resolt el recurs presentat per Acció Cultural Valenciana (ACPV) contra les ordres de de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport de la Generalitat Valenciana del 14 d’abril de 2005, per la qual es convocaven a oposició diverses places de Mestres, de docents d’Ensenyament Secundari, de professors d’Escoles Oficials d’Idiomes, de Música i Arts Escèniques, i professors tècnics de Formació Professional.

Tot i no anul·lar totalment la convocatòria del concurs oposició, el TSJCV ha tornat a avalar la unitat de la llengua al no reconèixer “raó jurídica” per no incloure la Llicenciatura de Filologia Catalana entre les titulacions que eximien de fer aquesta prova.