Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Els serbis volen que Kosovo sigui només una autonomia

|

- Publicitat -

“L’autonomia supervisada és l’autèntic compromís que elimina qualsevol resultat extrem. Els albanesos (de Kosovo) tindrien el seu futur a les mans i podrien protegir els seus interessos, mentre Sèrbia preservaria la sobirania i la integritat territorial”, ha afirmat Kostunica.

Publicitat

No ha volgut fer cap oferta concreta, però ha assegurat que la seva proposta ja ha estat traslladada al Consell de Seguretat de l’ONU. “Sèrbia està preparada per donar un pas significatiu per trobar una solució bona i sostenible per a Kosovo”, ha afegit.

Malgrat l’amenaça Sèrbia, els kosovars continuen amb el ferm propòsit d’assolir la independència. La majoria de la població, majoritàriament albanesa (en un 88% segons dades del 2003), ja va declarar la independència de la República de Kosovo el 1990, però no ha estat reconeguda, excepte per Albània.

Després de l’exitosa independència de Montenegro ara fa menys d’un any, sembla que en un futur proper Kosovo podria seguir els mateixos passos i convertir-se, per fi, en un estat independent.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió