Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Els resultats de la primera volta a la Catalunya Nord

|

- Publicitat -

Nicolas Sarkozy de la UMP també ha estat el candidat més votat a la Catalunya del Nord amb el 32,19 per cent dels vots davant de la socialista Ségolène Royal que obté el 24,82 per cent dels sufragis. El líder del Front National, Jean Marie Le Pen, aconsegueix per un pèl el tercer lloc amb el 14,21 per cent dels vots mentre el centrista François Bayrou totalitza el 14,20 per cent dels sufragis. 

Publicitat

Pel que fa als altres vuit candidats, amb el 4,23 per cent, el trotskista Olivier Besancenot és el que més s’acosta al llistó del 5 per cent mentre la candidata del Partit Comunista Francès Marie-George Buffet fa amb 2,62 per cent el pitjor resultat que aquest partit hagi fet mai a la Catalunya del Nord.

L’alcalde de Perpinyà, Jean-Paul Alduy, que és també el principal responsable de la UMP a la Catalunya del Nord ha valorat positivament els resultats de Nicolas Sarkozy i ha destacat el fort índex de participació que, segons ell, ‘és una mostra de la vitalitat de la democràcia francesa’ i ‘de la vigència de la Cinquena República’.

Pel que fa el retrocés del líder del Front National, que havia estat el candidat més votat a la Catalunya del Nord en els comicis del 2002 i que perd prop de 5000 vots, Alduy considera que ‘no hi ha cap excepció perpinyanesa d’aquest punt de vista i el resultat que fa a Perpinyà o els Pirineus Orientals és si fa no fa el mateix’.

Els col·legis electorals han tancat a les sis de la tarda a la Catalunya del Nord i no a les vuit com en les grans ciutats. Aquest fet ha propiciat que es formessin llargues cues de votants en alguna taula eletoral de Perpinyà, i que alguns ciutadans es quedessin al carrer sense poder votar. Només ho han pogut fer aquells qui han entrat dins de les instal·lacions abans de l’hora límit. A més, com a conseqüència d’això, el recompte de les butlletes s’ha retrassat al voltant d’una hora.

Per últim, en tota la jornada electoral no s’ha registrat cap incidència important.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió