Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Els pals de Catalunya a Sud Amèrica

Aviat es proclamarà la futura presidenta de l’Argentina. Serà Cristina Fernàndez, esposa del fins ara president Néstor Kirchner, que ha guanyat els comicis amb un 45% dels vots. D’aquesta manera […]

Redacció
Redacció 31/10/2007

Aviat es proclamarà la futura presidenta de l’Argentina. Serà Cristina Fernàndez, esposa del fins ara president Néstor Kirchner, que ha guanyat els comicis amb un 45% dels vots. D’aquesta manera el relleu presidencial passarà d’un costat del llit a l’altre costat. Tot quedarà en família, vaja!

El que no canviarà serà el bastó presidencial, una de les insígnies que identifiquen al president, o presidenta en aquest cas, d’Argentina. Aquest bastó presidencial és elaborat de fusta i plata i es rep des del 1932 en el moment d’assolir la presidència del país.

L’assumpte no tindria més trascendència per nosaltres, si no fos perquè el seu creador és Juan Carlos Pallerols, un prestigiós mestre orfebre de Buenos Aires que, igual que feien els seus avantpassats catalans, treballa la plata de manera fina i exclusiva. Al seu estudi del barri de San Telmo de Buenos Aires, les diferents generacions dels Pallerols han treballat la plata amb mans de mestres, una tradició passada de generació en generació i que té el seu origen a Barcelona.

Un fet que evidencia que la presència de bastons catalans al con sud-americà va una mica més enllà dels estics de l’equip català d’hoquei que aquests dies estan disputant la Copa Amèrica 2007.