Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Els Mossos desmantellen la xarxa de pirateria més gran de Catalunya

|

- Publicitat -

En l’operació s’han comissat més de 30.000 discos pirates i hi ha set detinguts. L’estructura de la xarxa els permetia copiar 2.000 discos i fer 10.000 caràtules cada hora. La investigació ha estat dirigida per la titular del Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona. Es va iniciar fa uns mesos i va finalitzar a finals de la setmana passada amb la detenció dels set integrants de l’organització criminal i la desarticulació de quatre laboratoris per a la fabricació de CD i DVD pirates i un taller per a l’elaboració de caràtules.

Publicitat

S’han comissat més de 30.000 CD i DVD gravats amb les darreres novetats musicals i amb pel·lícules que s’acaben d’estrenar als cinemes (concretament, 14.720 CD i 17.237 DVD piratejats), tots ells preparats per a ser distribuïts. Així mateix, s’ha confiscat 114 gravadores (les anomenades “torradores”), que permetien fer còpies a un ritme molt elevat.

En la mateix operació també s’ha intervingut 10.700 CD i DVD verges, 50.000 caràtules i 1.300 discos originals per copiar. El valor al mercat del material intervingut pot superar amb escreix els 600.000 euros. L’operació Oceà es va iniciar a partir d’una denúncia de l’AGEDI (Asociación de Gestión de Derechos Intelectuales), que havia detectat una distribució massiva de CD i DVD verges a la ciutat de Barcelona.

La investigació dels Mossos d’esquadra ha permès desarticular un esglaó molt important en el procés de pirateria de música i cinema a Barcelona, ja que els laboratoris desmantellats són els principals proveïdors de les persones que acaben realitzant la venda pels locals i la via pública. A finals de la setmana passada es van practicar cinc entrades a domicilis de la ciutat de Barcelona, que van comportar la detenció d’un home de nacionalitat espanyola i cinc de nacionalitat xinesa.

Paral·lelament, a Santa Coloma de Gramenet es va practicar una altra entrada i es va detenir un home d’origen pakistanès. Les caràtules necessàries per a la confecció del producte final eren elaborades en un altre laboratori dedicat en exclusiva a aquesta tasca.

Els detinguts a Barcelona són: Suiquin W, de 40 anys i nacionalitat xinesa; Chunchao Y, de 47 anys i nacionalitat xinesa; Kemin C, d’edat desconeguda (aproximadament 42 anys) i nacionalitat xinesa; Shuiling C, de 35 anys i nacionalitat xinesa; Chunfen Y, de 35 anys i nacionalitat xinesa; i Juan José GE, de 49 anys i nacionalitat espanyola. A Santa Coloma s’ha detingut Zaboor HSH, de 38 anys i de nacionalitat pakistanesa.

Tots els detinguts han passat ja a disposició judicial. Mentrestant, l’operatiu continua obert i no es descarta que la investigació pugui permetre la localització d’altres grups connectats amb el que s’ha desarticulat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió