Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Els cossos de Policia i Duana incrementaran la col·laboració per millorar la seguretat a Andorra

Els cossos de Policia i Duana incrementaran la col·laboració per millorar la seguretat a Andorra. Així s’ha posat de manifest aquest dimarts al matí durant l’acte de lliurament de diplomes als nous monitors de tir i de defensa telescòpica amb què comptarà el servei duaner. Tres agents del cos de Duana seran els encarregats a partir d’ara de formar altres agents del cos en aquestes disciplines, després del curs d’instrucció impartit pel Grup de Formació de la Policia.

Redacció
Redacció 16/10/2007

Antoni Riberaygua, ministre andorrà de Justícia i Interior, ha destacat que tot i la formació en l’ús d’armes de foc ‘tant els policies com els agents de duana han de prioritzar el diàleg i la negociació, la diligència i la proporcionalitat, abans de recórrer a la repressió a la qual tan sols s’hi ha d’arribar com a última opció’.

En el mateix acte el director de la Policia, Joan Ramon Peralba, ha destacat que el curs que han rebut els tres nous monitors del cos de Duana ‘ha estat dur i exigent’ ja que, ha dit, ‘la responsabilitat és molt important’. Peralba ha afegit que qualsevol conflicte en què hagin d’actuar agents de la Policia o la Duana ‘sempre s’ha de mirar de resoldre sense fer ús de les armes’.