Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El vicepresident s’interessa pels preparatius de la fira Bio-Àsia 2008, on Catalunya serà el país convidat

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, s’ha reunit aquest dijous amb els responsables de la Bioregió de Catalunya per conèixer com avancen els preparatius de la fira Bio-Àsia 2008, on Catalunya serà el país convidat, tal com es va acordar el passat mes de febrer amb l’All India Biotech Association (AIBA) en el viatge institucional a la Índia. Carod vol saber quin és el ritme de confirmacions a la trobada tant d’organismes públics com d’empreses privades.

Redacció
Redacció 07/09/2007

La Bio-Àsia és una gran fira anual de biotecnologia d’aquest continent, on hi participen un total de dotze països: Xina, Índia, Iran, Israel, Japó, Filipines, Pakistan, Singapur, Aràbia Saudita, Sri Lanka, Tailàndia i Malàisia. Alguns d’ells, com Japó, són capdavanters en el terreny de la biotecnologia i la biomedicina, ha assenyalat Carod, i per això és ‘tant important’ participar a la fira.

En el marc del viatge que el vicepresident del Govern va realitzar a l’Índia fa alguns mesos, el president de la Fundació Bioregió, Manel Balcells, va signar un ‘protocol d’intencions’ amb l’All India Biotech Association (AIBA), la principal associació índia sobre biotecnologies, que estableix una col·laboració institucional per al coneixement i coparticipació d’experiències en aquesta matèria.

El protocol obre la porta a l’intercanvi d’informació entre les dues entitats i permet ser una pista d’aterratge bilateral per a empreses catalanes d’aquest camp que vulguin internacionalitzar-se i instal·lar-se a l’Índia i també venia acompanyat de la invitació de l’associació índia perquè Catalunya fos el país convidat a la Bio-Àsia de l’any 2008.

A banda d’aquesta visita, Carod també ha fet un recorregut per l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (l’ICCC), la feina del qual ha valorat positivament i ha destacat com els recursos públics que s’hi estan destinant ‘estan sent magníficament ben utilitzats i tenen conseqüències positives per als catalans’ i per a la resta de la humanitat. Carod ha remarcat el fet que, malgrat que l’institut es va crear fa poc temps, ja s’ha convertit en ‘un centre de referència a nivell mundial i és un element d’orgull i autoestima’ per a tots els catalans. Pel vicepresident, l’ICCC és un ‘exemple fantàstic’ de centre d’excel·lència i de com a Catalunya hi ha gent ‘perfectament preparada per realitzar aquestes activitats’.

L’ICCC és un centre integrat per la Generalitat de Catalunya, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Universitat Autònoma de Barcelona. Està dirigit a proporcionar un nou impuls a les activitats de recerca, desenvolupament i innovació, considerades claus per a la futura competitivitat de Catalunya. L’ICCC desenvolupa investigacions en l’àmbit vascular i de les malalties del cor, amb competència internacional.