Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

El PP es proclama vencedor: ‘No té cap eficàcia jurídica la declaració que Catalunya és una nació’

El Partit Popular es mostra eufòric per la sentència que ha emès el Tribunal Constitucional espanyol (TC) contra l’Estatut a instàncies d’un recurs seu. Però per contrarrestar el missatge del PSOE que intenta minimitzar la retallada, ha fet públic el seu argumentari intern que destaca que ‘El Constitucional dóna la raó al PP’. Els motius que creu que justifiquen aquesta afirmació són: ‘No té cap eficàcia jurídica la declaració que Catalunya és una nació’, ‘els ciutadans no poden ser impedits d’usar el castellà en les relacions amb l’administració’, ‘la Generalitat no pot estar per sobre del govern [espanyol] en les competències compartides’ i ‘Catalunya no pot tenir un poder judicial propi ni trencar el principi de solidaritat fiscal entre les comunitats autònomes’.

Redacció
Redacció 29/06/2010

És per tot aquest seguit de reflexions que el PP considera que ‘el govern de Zapatero menteix sobre la sentència. Diu que el Constitucional els ha donat la raó, quan la realitat és que el Tribunal ha declarat l’Estatut inconstitucional en 15 articles i n’ha condicionat 35 més a la interpretació de la sentència’.

Alhora, la formació de Mariano Rajoy reivindica la decisió de mantenir el recurs fins el final: ‘Tan sols un article inconstitucional ja hauria justificat el recurs del PP; però han estat 50 els articles afectats’.

Així, remata: ‘El PSOE intenta enganyar els ciutadans amb el seu doble discurs a Madrid i Barcelona: a Catalunya dóna alè a les manifestacions callejeras contra la sentència; a Madrid afirmen que la sentència els dóna la raó’.