Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El Papa no es creu que hi hagi més musulmans que catòlics

|

- Publicitat -

Uns recents estudis realitzats a través d’enquestes mostren com per primera vegada al món hi ha més musulmans que catòlics. El Vaticà, però, ha expressat la seva desconfiança cap a les estadístiques i rebutja la possibilitat que els musulmans superin els catòlics entre la població mundial.

Publicitat

El secretari pontifici del Consell pel Diàleg Interreligiós, en unes declaracions que recull la premsa italiana, assegura que és molt difícil fer cap mena de registre sobre xifres de fidels religiosos. Segons ha publicat fa poc un institut especialitzat nord-americà, al món hi ha actualment 1.322 milions de musulmans i els catòlics només arriben als 1.115.

Per donar explicacions a la seva postura davant els números, el Vaticà assegura que no és que hi hagi un estancament de l’evangelització i una reducció de fidels sinó que els catòlics respecte d’altres religions són menys “sorollosos”, especialment comparats amb els musulmans.

D’altra banda, el Vaticà fa bones les dades que recullen els llistats amb tots els membres batejats a cada una de les esglésies que coordina, malgrat les queixes de nombrosos col.lectius que demanen una major flexibilitat a l’hora de demanar l’apostàsia i donar-se, per tant, de baixa d’aquests llistats perquè tot i haver estat batejats, la inscripció s’hauria fet quan la persona era menor d’edat.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial