Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El Papa no es creu que hi hagi més musulmans que catòlics

Al Vaticà no s’ho creuen o potser no s’ho volen creure. El que sí que és cert és que, segons un estudi, ara mateix hi ha uns 207 milions més de musulmans que catòlics.  Des de les institucions pontifícies assegueren que  simplement els catòlics fan menys “soroll” que els musulmans.

Redacció 22/05/2007

Uns recents estudis realitzats a través d’enquestes mostren com per primera vegada al món hi ha més musulmans que catòlics. El Vaticà, però, ha expressat la seva desconfiança cap a les estadístiques i rebutja la possibilitat que els musulmans superin els catòlics entre la població mundial.

El secretari pontifici del Consell pel Diàleg Interreligiós, en unes declaracions que recull la premsa italiana, assegura que és molt difícil fer cap mena de registre sobre xifres de fidels religiosos. Segons ha publicat fa poc un institut especialitzat nord-americà, al món hi ha actualment 1.322 milions de musulmans i els catòlics només arriben als 1.115.

Per donar explicacions a la seva postura davant els números, el Vaticà assegura que no és que hi hagi un estancament de l’evangelització i una reducció de fidels sinó que els catòlics respecte d’altres religions són menys “sorollosos”, especialment comparats amb els musulmans.

D’altra banda, el Vaticà fa bones les dades que recullen els llistats amb tots els membres batejats a cada una de les esglésies que coordina, malgrat les queixes de nombrosos col.lectius que demanen una major flexibilitat a l’hora de demanar l’apostàsia i donar-se, per tant, de baixa d’aquests llistats perquè tot i haver estat batejats, la inscripció s’hauria fet quan la persona era menor d’edat.