Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Ministeri de Sanitat oferirà l’atenció dental gratuïta als nens de 7 a 15 anys

El Ministre de Sanitat espanyol, Bernat Soria, ha anunciat aquest dilluns que la seva cartera engegarà un pla de salut dental per oferir dentista de capçalera gratuït als nens de 7 a 15 anys, arreu de l’Estat espanyol. Aquesta mesura, que cofinançaran l’Estat i els governs autonòmics, afectarà uns 4 milions de nens i busca posar a l’abast de tothom la cura de la salut dental perquè, segons ha dit el ministre, ‘el somriure d’un nen’ no depengui de la capacitat adquisitiva de la seva família. La mesura, a pocs mesos de les eleccions a l’Estat espanyol, ja ha estat durament criticada per electoralista.

Redacció
Redacció 11/09/2007

En unes declaracions als mitjans, Soria ha explicat que les prestacions incloses al pla comprenen des de revisions anuals fins a tractaments especials com el tractament d’obturació de dents, extracció de dents de llet o neteges de boca.

Tot plegat –ha explicat- és una mostra de la tasca de l’executiu espanyol perquè tots els espanyols gaudeixin i tinguin accés als mateixos serveis sanitaris. Segons Soria, la mesura vol garantir ‘la millor salut buco-dental possible als nens espanyols’, i per aquest motiu el pla oferirà ‘dentista de capçalera gratuït’.

Segons el ministre el pla serà ‘d’aplicació progressiva’ i l’any que ve pot beneficiar prop d’un milió de nens d’entre 7 i 8 anys. Quan estigui totalment desenvolupat –ha assegurat- beneficiarà uns quatre milions de nens i adolescents.