Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern pacta amb Eroski la comercialització de mòbils en català

No costa res que un mòbil pugui dir l’idioma català al seu menú. Així com a vegades hi ha llengües com el lituà, hi podria ser perfectament el català. En motiu d’això, el conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, i la directora de la Secretaria General del Grup Eroski, Leire Barañano, han signat un conveni d’impuls de la telefonia mòbil en català. D’aquesta manera, Eroski, com a operador mòbil virtual (OMV) mitjançant la seva xarxa d’hipermercats, es compromet a incloure en les seves comandes, com a requisit d’homologació dels terminals, que els fabricants incloguin el català en els menús i aplicacions.

Redacció
Redacció 10/11/2007

A directe!cat hem defensat i reproduït qualsevol iniciativa o noticia en la qual s’intenti o es faci referència a la presència del català als telèfons mòbils. Molts són els catalans i catalanes que tenen el mòbil en italià, portuguès, francès o angles els idiomes dels menús dels seus mòbils per no tenir-los en castellà, amb els possibles problemes que això pot comportar si no s’acaba de dominar la llengua del tot. És per això que ara, el Govern ha pactat amb l’entitat basca Eroski que depèn de la cooperativa Mondragon, que es comercialitzin mòbils en català.

Així mateix, Eroski es compromet a comercialitzar aquests terminals en català i a garantir que totes les comunicacions amb els abonats es puguin fer en la nostra llengua, d’acord amb el que estableix la Llei de política lingüística i l’Estatut del consumidor. Per la seva part, la Generalitat de Catalunya donarà suport institucional a qualsevol iniciativa del Grup Eroski que tingui com a finalitat la promoció de la llengua catalana.