Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

El documental de la Guàrdia Civil que circula per la xarxa és fals

Un fals document de la Guàrdia Civil que circula per Internet alerta sobre possibles atemptats de la banda terrorista ETA a través de telèfons mòbils a diverses ciutats de l’Estat espanyol, entre elles Madrid, València i Barcelona. La Guàrdia Civil de Barcelona ha confirmat que es tracta d’un document fals del qual es desconeixen els autors.

Redacció 27/04/2007

Diferents ciutadans han rebut els últims dies un document aparentment oficial de la Guàrdia Civil que alerta sobre possibles atemptats d’ETA en diverses ciutats de l’Estat espanyol a través de telèfons mòbils. Concretament, en aquest correu s’adverteix que no es reculli cap telèfon mòbil, ja que s’estarien preparant atemptats indiscriminats amb els detonadors robats recentment a Grenoble per la banda terrorista.

Segons aquest correu electrònic, aquests detonadors s’acompanyarien amb uns grams de dinamita i s’inseririen en telèfons mòbils o clauers i es deixarien al carrer. En el mateix document s’afegeix que aquests artefactes tindrien força suficient per arrencar una mà.

La Guàrdia Civil ha explicat que ja han rebut trucades i correus de diferents ciutadans per preguntar sobre la veracitat d’aquests fets i han confirmat que es tracta d’un document fals que en cap moment no ha estat elaborat per aquest cos. La Guàrdia Civil ha lamentat també que, en difondre’s per Internet, aquesta notícia s’hagi estès ràpidament i que alguns ciutadans s’hagin pogut sentir alarmats, ja que el document podria semblar verdader perquè porta el segell de la Guàrdia Civil –tot i que de la secció d’agricultura- i la firma d’un suposat alferes.