Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

El Culturaviva 2007 es farà a Sant Feliu de Llobregat

|

- Publicitat -

L’objectiu d’aquesta diada festiva és donar un impuls a la llengua i la cultura catalanes en la població on es realitza i a tot el radi limítrof de poblacions, prenent com a referent les jornades que es fan des de fa uns anys a altres territoris de llengua catalana, com poden ser el Tirant de Rock al País Valencià o l’Acampallengua a les Illes.
Així, durant tres dies el municipi de Sant Feliu de Llobregat acollirà desenes d’activitats per a tot tipus de públic en un programa que abraça diferents àmbits.

Publicitat

Inici del Culturaviva 2007

El tret de sortida d’aquesta setena edició el donarà l’humorista Toni Albà que llegirà el pregó imitant algun dels seus personatges més cèlebres i divertits. Acte seguit, l’historiador Oriol Junqueras farà un parlament al voltant dels 300 anys de la batalla d’Almansa amb la finalitat d’oferir un espai per al debat i la reflexió. El plat fort de la jornada vindrà amb l’actuació del grup valencià Al Tall que, juntament amb corals santfeliuenques, oferirà un concert commemoratiu de la batalla d’Almansa. El parlament del portaveu de la CAL, David Vila, tancara aquest primer dia del Culturaviva.

Música per a tots els gustos

Durant els tres dies de durada del Culturaviva d’enguany, la presència de la música d’arreu del país hi serà present abastament, en diversos formats, de diversos tipus i per a tots els públics. La música popular tindrà el seu espai amb el 39è Concurs Nacional de Sardanes, cants corals o el concert de tenores de diumenge a la tarda. El folk d’Amanida Folk amenitzarà el sopar de tapes dels Països Catalans i Cesk Freixas, la sobretaula de diumenge. I un gran concert tancarà la programació musical de dissabte amb les semifinals del concurs Sona9, Aramateix i Marcel Casellas i la Principal de la Nit.
La cultura popular

La cultura popular tindrà una presència destacada en el programa d’actes. De fet, tant a la Plaça de la Vila com a la zona del centre de Sant Feliu hi ha programats un munt d’actes relacionats amb la nostra tradició festiva. Hi haurà un espectacular correfoc amb les colles santfeliuenques i una de mallorquina, cercavila de gegants, esbarts i grallers; tallers diversos de castellers o de danses tradicionals catalanes; una demostració d’estelladors; el 39è Concurs Nacional de Sardanes, exhibicions de castells i falcons i les ja tradicionals matinades amb trabucaires.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial