Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

El Coronel Macià no es doblarà al castellà

|

- Publicitat -

El Coronel Macià va arribar ahir a Andorra, on s’estrenarà després d’haver-se passejat amb èxit per més de vint sales cinematogràfiques de Catalunya. La història narra un passatge de la vida d’un dels presidents de la Generalitat més emblemàtics per a Catalunya. En la seva estrena a Barcelona directe!cat us ho explicà.

Publicitat

Doncs ara se n’ha de confirmar la presentació a Madrid, però el director del film, Josep Maria Forn, té molt clar que la pel·lícula no es doblarà al castellà. En els passatges de la història on el català n’és protagonista serien simplement subtitulats.

“La història del cinema català és la d’un no nat”, reflexiona Josep Maria Forn. Qui va rodar Companys, procés a Catalunya (1979) o La ciutat cremada (1976) té clar que una de les funcions del cinema històric no només és entretenir sinó divulgar i ensenyar la història de tots nosaltres. “Personalment, penso que als catalans la nostra història sempre ens l’han explicada els altres i l’han tergiversada i amagat certs aspectes i episodis, i penso també que el cinema té el deure de situar les coses al seu lloc”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió