Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

El comerç dels immigrants no posarà fi al comerç tradicional

|

- Publicitat -

Qui pensa que el comerç dels immigrants cada cop més està obstaculitzant i perjudicant el comerç tradicional s’equivoca. Almenys així ho indica un estudi fet per la Fundació La Caixa. Segons l’estudi, la crisi del petit comerç autòcton és anterior, i els comerciants xinesos i pakistanesos han revitalitzat el comerç de proximitat als barris on s’han establert. Tot i acceptar-ho, alguns representants del sector demanen que se’ls exigeixi el compliment de totes les normatives, com a la resta del comerç.

Publicitat

D’altra banda, a Catalunya més de 50.000 immigrants viuen del seu propi negoci. Segons l’informe, el comerç, la construcció, l’hostaleria i les activitats immobiliàries són els sectors on els immigrants s’arrisquen a crear la seva pròpia empresa. Entre els no comunitaris, xinesos i pakistanesos són els més emprenedors.

A més, els canvis demogràfics i la crisi del model de família tradicional han suposat una proliferació de les empreses dedicades al subministrament de serveis d’infraestructura de les llars i la cura de les persones.

Si l’edat mitjana dels immigrants autònoms, 41 anys, no es correspon amb la joventut del col·lectiu immigrant en general és perquè fer el pas de muntar un negoci es pren després d’una dilatada experiència com a treballador assalariat.

Pel que fa als sectors que atrauen més els immigrants per començar la seva aventura empresarial, el comerç encapçala la llista, amb el 30,3%. El segueixen l’hostaleria, amb el 19,8%; la construcció, amb el 16,2%, i les activitats immobiliàries i de lloguer, amb el 14,7%.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió