Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El Col·legi de Metges de Barcelona expedienta el programa televisiu Cambio radical

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha obert un expedient informatiu al programa televisiu Cambio radical per una possible vulneració dels preceptes deontològics.

Redacció 08/05/2007

El secretari del COMB, Jaume Padrós, ha explicat que es tracta d’una investigació de l’espai televisiu per veure “si cal fer algun apunt o consideració als seus responsables i sobre la praxi mèdica”.

A partir d’ara, la Comissió de Deontologia i l’Assessoria Jurídica de la corporació hauran d’emetre una conclusió per ajustar el posicionament final del Col·legi pel que fa a l’actuació dels metges i sobre els marges que un mitjà de comunicació ha de tenir en l’àmbit de la salut i la publicitat, “no només per dignitat, sinó en defensa dels ciutadans”, ha assenyalat.

El secretari del COMB ha manifestat “preocupació” pel “naixement de programes nous relacionats amb la salut i la medicina que satisfà”, en el sentit que “arregla zones del cos com pot ser el nas, la panxa i les dents”, ha exemplificat. Així mateix, també ha mostrat consternació per “l’absència de normativa legal sobre aquest tipus de programes que poden tenir molta audiència”.

Les conclusions que derivin de la investigació es traslladaran als responsables del programa i també al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), òrgan regulador de l’audiovisual en el territori català.