Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona gestionarà el primer registre europeu de cèl·lules mare embrionàries

|

- Publicitat -

La reunió de treball tindrà la presència i les aportacions del director d’Investigació en Salut de la Comissió Europea, Octavi Quintana, i dels coordinadors del projecte, Joeri Borstlap, del Centre de Teràpies Regeneratives Berlín-Brandenburg com a coordinador tècnic, i la doctora Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i coordinadora científica del projecte.

Publicitat

El principal objectiu del registre és proporcionar informació detallada sobre totes les línies de cèl·lules mare embrionàries disponibles a Europa per a la investigació. Així mateix, es crearà un lloc web accessible al públic que contindrà dades fiables sobre les línies cel·lulars i informes sobre els progressos d’interès en aquest àmbit d’investigació, com ara assajos clínics.

Inclourà detalls sobre l’origen de les línies de cèl·lules mare i dades de contacte que permetran el seu accés per part dels investigadors. El registre també inclourà la informació sobre línies de cèl·lules mare embrionàries humanes obtingudes mitjançant projectes finançats per la UE, en curs o futurs.

Una línia de cèl·lules mare embrionàries humanes és un cultiu de cèl·lules mare aïllades d’un embrió humà aviat; aquest cultiu cel·lular pot mantenir-se indefinidament en el laboratori. En mantenir un registre de totes les línies existents es fomentarà la coordinació i eficiència de la investigació que es porta a Europa i es facilitarà la seva utilització per part dels científics.

Aquest registre de la UE és la iniciativa més important de la seva classe en el món i testifica el paper preponderant d’Europa en aquest tipus d’investigació, dins d’uns límits ètics estrictes. Hi participen 10 països de la UE -Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Espanya, Holanda, Suècia, la República Txeca i el Regne Unit-, tots ells actius en aquest tipus d’investigació.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió