Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

El Carnet Jove busca candidat per fer un viatge de seguiment d’un projecte solidari a Etiòpia

El projecte ‘Carnet Jove Solidari amb les crisis oblidades‘, impulsat per l’Agència Catalana de la Joventut, busca candidat a fer un viatge de seguiment d’un projecte solidari a Etiòpia. Per tal de veure l’evolució en el terreny del projecte ‘Seguretat alimentària de la població més vulnerable de comunitats situades al Sud de Wollo’ i presenciar la tasca que porta a terme la Creu Roja Catalunya, juntament amb la Creu Roja etíop, està previst un viatge tècnic a Etiòpia a principis de març, que comptarà amb un dels titulars d’aquest carnet, amb l’objectiu d’implicar més els joves en temes de solidaritat i cooperació.

Redacció
Redacció 13/11/2007

Per participar al sorteig, cal ser major de 18 anys, titular del Carnet Jove de Catalunya i prendre el compromís d’estar disponible durant els dies en què s’efectuarà el viatge, que durarà una setmana durant la segona quinzena de febrer o principis de març.

Abans del 15 de gener, la persona interessada ha de presentar un currículum, una carta de motivació i un projecte de comunicació per fer difusió del projecte a la resta de titulars. Els costos del viatge i del projecte de comunicació corren a càrrec del Carnet Jove.

Projecte de seguretat alimentària a Etiòpia

El projecte intervé en temes de seguretat alimentària de la població més vulnerable de les ‘woredas’ (districtes amb 100.000-200.000 habitants) de Tehuledere i Legambo. Aquests districtes pateixen sequeres cròniques que repercuteixen directament en la desnutrició dels habitants de la zona i són causa d’una elevada taxa de mortalitat, especialment entre les dones i els nens.

El projecte que implementa la Creu Roja Catalunya esta enfocat a obtenir una millora a l’accés dels aliments, mitjançant la diversificació dels conreus; un aprofitament de l’aigua superior a través de la utilització de tècniques de microreg locals amb la construcció de dics, la preparació de terrenys, la millora de la qualitat del sòl a través de la reforestació i la formació de la comunitat en tècniques agrícoles i de microreg, salut, nutrició i gestió i desenvolupament de projectes agrícoles d’impacte comunitari.