Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El 24% dels més grans de 55 anys veuen “atractiva” la hipoteca inversa

|

- Publicitat -

Un altre 17% de la població més gran de 55 anys no té una opinió formada sobre aquesta qüestió, fet que suposa una oportunitat per a les entitats financeres, ha dit la consultora en un comunicat.

Publicitat

L’informe exposa que la necessitat econòmica és el principal motiu per considerar aquest producte financer, seguit per la voluntat de no ser una càrrega per als fills.

Els ‘seniors’ de les regions sud i nord-centre de l’Estat (27% en els dos casos) són els que troben més atractiva la hipoteca inversa. Per contra, el 35% dels més grans de 55 anys del nord-oest mai consideraria contractar aquest tipus de producte.

L’estudi també recull dades sobre on prefereixen viure els més grans i el 90% declara que prefereix seguir vivint a casa seva. El 35% consideraria viure en una residència per a la tercera edat si calgués, ja que el 62% voldria ser independent dels seus fills, mentre que només un 20% veu amb bons ulls aquesta solució.

Recordem que la hipoteca inversa és, tal com diu el seu nom, inversa. Les entitats financeres ofereixen la possibilitat de donar-nos uns diners sobre la base de la garantia del nostre habitatge en cas que sigui de la nostra propietat.

Els únics beneficiaris d’aquestes hipoteques són les persones grans, i els diners que rebin de la venda del seu pis a un banc són un complement a la pensió que rep la persona gran.

Actualment hi ha més d’un milió de persones grans a Catalunya, de les quals unes 700.000 tenen pensions inferiors als 630 €/mensuals i prop d’un 20% veuen reduïda la seva pensió a 400 €/mensuals. Per a aquesta gent el “sobresou” de la hipoteca inversa els pot ajudar a tenir una vellesa més digna. En teoria aquestes hipoteques poden “rescatar-les” els fills d’aquelles persones grans tornant a l’entitat financera la part que ha anat pagant amb els interessos corresponents.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió