Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Duran recorda que Unió sempre ha defensat el dret d’autodeterminació

El president d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat que des del 1931 la formació defensa ‘la confederació, que no un Estat federal’, amb un model que reconegui ‘el fet nacional, la sobirania i el dret a l’autodeterminació’ de Catalunya. Duran i Lleida ha criticat que el president Montilla intenti traslladar a la ciutadania que CiU i el seu president són ‘una colla de radicals’ perquè no es posicionen per la independència del país. El líder d’Unió ha recordat al president de la Generalitat que és el PSC qui governa amb ERC, un partit independentista, al que està hipotecat i al que ‘se sotmet per guardar la cadira’. Duran ha clausurat l’Escola d’Estiu d’Unió de Joves a Tortosa.

Redacció
Redacció 19/07/2010

El líder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat que el president Montilla intenti ‘radicalitzar’ CiU davant la ciutadania si la federació no adopta una posició per la independència de Catalunya i li ha recordat que qui governa amb un partit independentista és el PSC. Segons Duran, és Montilla ‘qui se sotmet sovint a les consideracions d’un partit independentista només per guardar la cadira’ i també ‘qui presideix una govern que no representa la centralitat del país perquè està hipotecat pels extrems, per ERC i per ICV’.

Duran ha assegurat als ciutadans que amb una victòria àmplia de CiU a les pròximes eleccions, es recuperarà un govern amb centralitat i amb eficàcia per a la gestió del país. El líder d’Unió ha valorat les últimes enquestes, que donen una victòria amb majoria per a CiU als comicis de la tardor, com evidència de que la gent demana un canvi, i que el tripartit i els seus actuals partits de govern perdran vots per la seva ‘incapacitat de governar amb eficàcia i d’assumir responsabilitat inclús en els moments més difícils com els presents’, ha dit.

Resolució per l’Estatut

El president d’UDC considera que la resolució del Parlament de Catalunya davant la retallada del Tribunal Constitucional a l’Estatut ‘no és cap solució’. Segons Duran i Lleida, la resolució del Parlament és ‘un pèl vergonyosa’ i provoca desil·lusió ja que ‘no diu res més, més enllà del que ja diu el preàmbul de l’Estatut’. Per al líder d’Unió la solució està en que tots els partits catalans ‘vagin a la una de veritat’. ‘La unitat es reflexa situant per davant de tot a la política espanyola uns mínims denominadors comuns com el respecte al fet nacional, a la llengua, a la cultura, a un finançament més just, etcètera’, ha detallat Duran. Per a aconseguir això, el president d’UDC demana al PSC que voti, si cal, en contra del PSOE i considera que aquesta unitat falla perquè els socialistes catalans ‘no estan en disposició ni predisposició de votar contra el PSOE’.