Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Pernando Barrena: “Si l’Esquerra Abertzale és present a les institucions sens dubte que reforçarà el procés de pau”

"L’oportunitat històrica de desenvolupar un procés de solucions segueix més a prop que mai". Així ho afirma Pernando Barrena, un dels màxims dirigents de l’esquerra abertzale. També creu els partits espanyols estan posant traves al procés pensant en les eleccions municipals. També explica que calen passos del govern per seguir amb amb el procés. Ara el seu principal objectiu és presentar-se a les eleccions municipals. Barrena ens apropa a la realitat política i social del País Basc.

Redacció 22/04/2007

S’acosten les eleccions municipals. L’esquerra abertzale busca amb fermesa poder tenir-hi representació però no és un camí fàcil o, si més no, no deixen que ho sigui. directe!cat ha volgut apropar-se a la realitat política i social d’Euskadi i ha realitzat una entrevista a un dels protagonistes que intenta que l’esquerra independentista pugui concorre a les eleccions.

Així doncs, Pernando Barrena ha contestat les nostres preguntes. El dirigent basc creu que, entre altres coses, els partits centralistes duen mesos posant obstacles al procés i anteposen els seus interessos als del poble. A pesar d’això, Barrena afirma que el procés és una oportunitat històrica i que segueix més a prop que mai.

Per Barrena, el fet que una part de la societat no pugui presentar-se o no pugui triar la seva opció política és una vulneració dels drets fonamentals inacceptable. Afirma també que l’esquerra abertzale no pot fer passos endavant sola, és necessita una voluntat política des de totes les bandes.