Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Dia negre a les rodalies de Renfe

|

- Publicitat -

La línia 2 de Rodalies ha tingut retards de com a mínim 20 minuts a causa d’un tren que s’ha avariat a l’altura de Gavà (Baix Llobregat) a un quart de set del matí, segons han confirmat fonts de Renfe. L’incident ha obligat a transbordar els passatgers que circulaven en el comboi avariat a un altre tren. Aquesta operació ha provocat retards en els trens posteriors de com a mínim 20 minuts durant tres hores.

Publicitat

La circulació de la línia 2 s’ha reestablert a les nou del matí, segons ha informat la companyia.

I una altra avaria entre Flaçà i Figueres

També s’ha avariat un tren, en aquest cas un tren de mercaderies, a l’Empordà, que s’ha avariat a quarts de sis del matí. Durant tot el matí els trens direcció Figueres i Flaçà han patit retards d’entre 30 minuts i una hora, i no ha estat fins a sis hores més tard, ja a les dotze del migdia, quan s’ha resolt la incidència.

Durant tot el matí, per tant, s’ha restringit la circulació de trens i en el tram entre Flaçà i Figueres només una via ha estat habilitada. La incidència ha estat de pel·lícula dels germans Marx:

L’origen del problema ha estat un tren de mercaderies que s’ha avariat al quilòmetre 232/700 de la línia, a les sis del matí. Una hora més tard s’ha intentat remolcar el tren avariat amb una màquina procedent de Girona, que, en la maniobra d’aproximació, ha topat amb el comboi. Els maquinistes de la locomotora han necessitat atenció mèdica i han estat traslladats a l’Hospital Josep Trueta i hores després han estat donats d’alta.

Durant les set hores que s’ha prolongat l’avaria, per evitar l’aglomeració de passatgers, Renfe ha habilitat diversos autobusos com a transport alternatiu per cobrir el recorregut Flaçà-Figueres.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió