Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Desmantellada una xarxa de dones bosnianes especialitzada en robatoris al metro de Barcelona

|

- Publicitat -

En una investigació portada a terme en els últims sis mesos, els Mossos d’Esquadra han arribat a identificar 35 persones per aquests fets, de les quals 18 han estat detingudes aquest cap de setmana. Entre els detinguts només hi ha un home, un jove de 19 anys, la resta són dones d’entre 18 i 47 anys, que mantenien la seva família gràcies als robatoris.

Publicitat

La investigació del grup de multireincidents dels Mossos d’Esquadra es va iniciar fa uns sis mesos, després de detectar que un dels grups de delinqüents més actius de la ciutat tenia el seu centre d’activitats en el metro, en parades del centre de Barcelona en què es produeixen més aglomeracions i hi ha més turistes.

Les dones investigades es dedicaven a fer petits furts, sempre de quantitats no superiors als 400 euros, i per aquesta raó després de pagar la corresponent multa quedaven en llibertat i tornaven a robar. Treballaven en petits grups interrelacionats, formats per poques persones, que no arribaven a constituir una banda però que col·laboraven entre ells.

En total, les 35 persones detingudes acumulaven gairebé un miler de denúncies per intents de furt. L’inspector en cap d’investigació dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha explicat que les denúncies representen una “mínima part” dels furts, perquè es tracta només dels casos en els quals la víctima es va adonar de l’intent de robatori i va poder identificar el lladre.

Perquè no passi com en ocasions anteriors i les detingudes puguin evitar la presó per tenir només faltes en el seu expedient, es preveu atribuir a les detingudes un delicte d’associació il·lícita i acumular els furts perquè cada quatre faltes d’aquest tipus sumin un delicte, sota la figura de furt agreujat per “produir perjudicis d’especial consideració”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió