Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Demanen que s’eliminin els anuncis de prostitutes als diaris de les Illes

El Lobby de Dones de Mallorca vol que el Govern engegui les iniciatives necessàries per aconseguir que desapareguin dels diaris de l’Arxipèlag la publicitat de contactes sexuals o de prostitució. Així ho va demanar ahir aquesta organització a la Direcció general de Responsabilitat Social Corporativa del Govern, argumentant que en la resta dels països de la Unió Europea els diaris ‘seriosos’ i ‘de qualitat’ no publiquen en les seves pàgines aquest tipus d’anuncis.

Redacció
Redacció 25/11/2007

L’Estat espanyol és l’únic país de la UE en el qual els periòdics alberguen aquest tipus de publicitat. El Lobby ha fet pública la seva petició aprofitant que aquesta setmana es commemora el Dia Internacional per l’eradicació de la violència contra les dones. ‘Considerem que es pot considerar la prostitució com un tipus de violència destructiva pel que és desitjable que les empreses editores dels periòdics de Balears no l’utilitzin en benefici propi, van explicar des de l’associació.

D’altra banda, també van assenyalar que la Llei per la Igualtat efectiva entre homes i dones, aprovada al març, obliga a l’administració a promoure mesures als mitjans de comunicació que assegurin la no discriminació de les dones. La Direcció general de Responsabilitat Social Corporativa és, segons el Lobby de Dones, l’organisme ‘responsable’ al que li correspondria la labor d’iniciar els contactes amb les empreses editores.