Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Cullera tindrà el seu ‘Manhattan’

L’especulació urbanística és un monstre voraç, i necessita periòdicament de nous territoris per tal de generar comissions milionàries. Per tal que no decaigui la construcció al País Valencià, i quan el boom de Marina d’Or ja comença a desinflar-se, el Govern Valencià ha aprovat definitivament el projecte ‘Manhattan’ de Cullera, que construirà 33 gratacels de 25 pisos i dues torres més de 40, en un negoci milionari que convertirà el petit municipi de Cullera en la Benidorm de la Ribera Baixa.

Redacció
Redacció 10/12/2007

El projecte s’aprova pràcticament sense modificacions, i amb només cinc condicionants que no fan variar el projecte inicial.

Es construiran 4.883 habitatges de renta lliure i 1.171 de protecció oficial, només un 24% del total, ja que els promotors eviten complir la legislació actual que demana el 30% d’habitatge protegit perquè el projecte va presentar-se abans de la legislació.

Tampoc li afecta la llei de costes que ha de protegir l’entorn natural, ja que fou aprovada després del projecte inicial. Els promotors argumenten, a més, que la seva proposta és “coherent” amb els principis del litoral sostenible, ja que concentren l’edificació “reduint l’ocupació de sol”. Com és habitual, eviten referir-se a l’impacte  paisatgístic bestial que tindran les 35 torres.

El projecte s’aprova tot i no tenir garantit el subministrament d’aigua. Un motiu més per entendre l’interès del PP per tornar a tirar endavant el trasvassament de l’Ebre.