Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Compromís titlla “d’inaudit i l’últim acudit” de Camps d’impartir Educació per a la Ciutadania en anglès

El president del Bloc i diputat de Compromís pel País Valencià, Josep Maria Pañella, ha titllat ‘d’inaudit i l’últim acudit’ del president de la Generalitat, Francesc Camps, d’impartir Educació per a la Ciutadania (EpC) en anglès, i alhora ha acusat el cap del Consell ‘d’estar al servei dels sectors més retrògrads de l’Església valenciana’ amb ‘la seua voluntat de desprestigiar’ l’assignatura ‘amb propostes sense sentit’, segons han informat fonts del grup en un comunicat.

Redacció
Redacció 20/09/2007

El diputat del BLOC, Josep Maria Pañella ha preguntat al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, ‘com pensa complir l’acudit de Camps si encara no està garantida la capacitació de tots els professors que donen valencià’. En aquesta línia, ha atribuït la proposta de la Generalitat a’“vel·leïtats ultraconservadores’ i ‘no a la necessitat de potenciar una tercera llengua en el sistema educatiu’, ha destacat.

Alhora, el president del Bloc ha assegurat ‘entendre les ànsies del PP per potenciar les llengües estrangeres’ en l’ensenyament al País Valencià, però ha exigit a Francesc Camps que primer ‘garantisca l’ensenyament en valencià a tots els que volen i que encara no poden per la imprevisió i la poca planificació de la conselleria’.

Per la seva banda, la coordinadora d’EUPV i diputada autonòmica, Glòria Marcos, ha manifestat que la iniciativa d’impartir Educació per a la Ciutadania en anglés és una ‘estupidesa impresentable i, el que és pitjor, una manca de respecte al valencià i cap a les persones i entitats que estudien i cultiven la nostra llengua.

‘El que ha de fer el Govern valencià, abans que res, és garantir que tot el món que vulga estudiar en valencià puga fer-ho’, ha afirmat Marcos, qui ha afegit que, a continuació, la Generalitat ‘s’ha d’implicar a garantir una educació en valors i no usar l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania com una “maría” per a practicar un poc d’anglès’, ha indicat la diputada. ‘De fet, sembla una objecció encoberta, una manera d’intentar rebentar l’assignatura fent-la en una llengua estrangera’, ha afegit.